Eversys Cameo Super Traditional (ST)
-
Superautomat szwajcarskiego producenta EVERSYS,
-
Wyjątkowe malowanie dedykowane wersji Super Traditional,
-
Najlepszy ekspres automatyczny na świecie wg The London Coffee Festival 2022
-
Wydajność do 175 espresso/h w czasie ekstrakcji około 23s,
-
Cameo ST występuje w 3 wersjach – Coffee&Tea, +Inteligentna dysza spieniająca e’foam, +Dysza e’foam i automatyczny system mleczny
-
Innowacyjny system e’Barista pozwalający na zachowanie pełnej powtarzalności napojów,
-
Najwyższa jakość wykonania i nowoczesny design.
Opis
Od czasu zaprezentowania w 2012 roku serii e, marka Eversys wypracowała sobie doskonałą reputację, oferując najwyższą jakość wykonania, bezawaryjność oraz wydajność. Rynek postrzega jakość wykonanego przez Cameo espresso jako porównywalną z tą, która jest wytwarzana przez tradycyjne ekspresy do kawy. Teraz marka Eversys jest gotowa pokazać światu kolejną serię ekspresów, które są w stanie konkurować z tradycją poprzez dodanie produktom wizualnej harmonii.
Innowacyjny system e’Barista pozwala zastąpić wyszkolonego baristę w osiąganiu takich efektów, jakie satysfakcjonowałyby nawet najbardziej wymagających smakoszy kawy.
Baristą staje się maszyną, a więc Cameo.
Kiedy barista staje się maszyną…
1. Mielenie – ceramiczne ostrza młynka są napędzane wytrzymałym i jednocześnie cichym silnikiem. Specjalne wentylatory odprowadzają ciepło, a elektroniczna kontrola utrzymuje ziarno w optymalnych warunkach, co zapewnia najlepszą ekstrakcję przez cały dzień. 2. Ubijanie – elektroniczne ubijanie gwarantuje stałą jakość produktu. System e’ Levelling odpowiada za wyrównanie powierzchni kawy przed jej stampowaniem w komorze zaparzającej. Kawa wyrównywana jest poprzez wibrację komory zaparzającej. Dzięki temu ekstrakcja zawsze przebiega w tych samych warunkach i zachowana jest powtarzalność wysokiej jakości. 3. Kontrola temperatury – oddzielny bojler kawy i pary zapewnia stabilność temperatury i istotnie wpływa na jakość produktu w filiżance. 4. Zaparzanie – system parzenia z odwróconą ekstrakcją optymalizuje wydajność zmielonej kawy podczas wytwarzania napoju. 5. Dozowanie – wszystkie produkty są wstępnie zaprogramowane. 6. Spienianie mleka – mleko jest spieniane parą w systemie jednoetapowym, z naciskiem na smak i teksturę. |
---|
Dostępne systemy spieniania:
System e’ Foam – jedną z najtrudniejszych czynności wykonywanych przez baristów jest spienianie mleka. Wymaga to wiele praktyki, aby osiągnąć idealne, błyszczące i słodkie spienione mleko. Do tego jeszcze dochodzi umiejętność otrzymania odpowiedniej tekstury, koniecznej do wykonania Latte Art. e’ Foam pozwala osiągnąć te wszystkie cechy spienionego mleka, a barista elektronicznie ustawia pożądaną teksturę, poprzez określenie ilości wtłaczanego powietrza. Jedyne co należy zrobić to nalać mleko do dzbanka i włożyć dyszę pary, resztę wykona maszyna. Spienianie można wykonywać jednocześnie z zaparzaniem espresso.
1-Step – użytkownik podstawia filiżankę pod główną wylewkę i uzyskuje gotowy napój oparty na espresso oraz spienionym mleku za przyciśnięciem jednego przycisku.
System 1.5-Step (opcja dodatkowa) – ten innowacyjny system (posiada go tylko Eversys) stanowi kompromis pomiędzy 1-, a 2-step’em. Użytkownik oddzielnie dokonuje zaparzenia espresso oraz spieniania mleka jak w przypadku 2-step. Jednak nie musi nalewać mleka do dzbanka. Z dyszy pary wydostaje się już idealnie spienione mleka wprost do dzbanka dokładnie w takiej ilości i teksturze jakiej potrzebujemy. Ma to ogromne znaczenie, ponieważ tym sposobem minimalizujemy marnowanie mleka.
2-Step – użytkownik po wciśnięciu przycisku espresso jednocześnie dokonuje spieniania. Maszyna umożliwa wykonania tego na 3 sposoby. Pierwszym jest wcześniej wspomniany e’ Foam. Barista może zrobić to całkowicie manualnie i zatrzymać wydawania pary lub trzecią opcją jest automatyczne zatrzymanie przez maszynę po osiągnięciu odpowiedniej temperatury mleka.
Parametry napojów:
Eversys Cameo Super Traditional daje bardzo szerokie spektrum konfiguracji napojów. Użytkownik ma możliwość edycji takich parametrów ekstrakcji jak:
- ilość wody (tick),
- możliwość wyboru pojemnika, z którego ma być pobierana kawa do młynka (możliwość ustawienia 50/50),
- siła tampowania (20kg – 40kg – 60kg),
- grubość krążka kawowego (gramatura kawy) – do 24g,
- preinfuzja – ilość ml + czas tzw. bloomingu,
- dekompresja krążka kawowego w zakresie od -5 do +5 mm,
- objętość tzw. Bypassu – w jakiej proporcji ma być dolana gorąca woda do porcji espresso (w przypadku napoju Americano możliwość ustawienia kolejności espresso-woda),
- ilość cykli kawy za naciśnięciem 1 przycisku,
- możliwość ustawienia koloru pianki mlecznej (brown on top lub white on top),
- regulacje opóźnienia wydawania mleka (pauza),
- ilość wydanego mleka,
- tekstura piany w % (od płynnej po stałą),
- temperatura mleka (zimna – ciepła), zimna pianka mleczna jest opcją dodatkową.
Dowiedz się więcej
lub zadzwoń bezpośrednio
0 (58) 326 34 50
Moc
Grupa zaparzająca
Młynki
Interfejs użytkownika
Pojemność pojemnika na ziarna kawy
Wysokość wylewki kawy
Kompatybilne interfejsy
Pojemność bojlera kawy
Pojemność bojlera pary
Pojemność pojemnika na fusy
Podłączenie do wody
Szerokość
Wysokość
Głębokość
Waga
Wydajność espresso/h (23s)
Wydajność porcji wody/h (200ml)
Wydajność cappuccino/h (23s)
Funkcja regulacji temp. gorącej wody
System dyszy e’foam (inteligentna dysza pary)
System mleczny z technologią EMT (elektroniczne dozowanie powietrza)
3/N/PE – 380-415V, 8100W
24g
2x ceramiczne żarna – 64 mm
Ekran dotykowy 15.7″
2x 1.2 kg lub 1x 2.4 kg (opcja)
165 mm max.
1xUSB, 1xSD-Card, 1xEthernet, 1xCCI/CSI
0,8 l
1,6 l
400 g
Z sieci, 3/8″ żeńskie
470 mm
580 mm
600 mm
67 kg
175
170
175
Tak
Tak
Tak